Pronalazak sihra

pronalazak sihra La ilahe illellah muhamedun resulullah    Ulema je koliko je meni poznato na ovom polju navela dosad tri najefikasnija načina pronalaska sihira:

1) Da džin ili više njih koji su sluge ili čuvari sihira, kažu i priznaju mjesto gdje je sihir. Međutim džinni su poznati kao veliki lažljivci, tako ako i kaže, mora se provjeriti, s tim da u dosta slučajeva su rekli istinu i zaista je se sihir nalazio na tom mjestu. Ovdje treba biti čovjek pažljiv, ako džin kaže ko je napravio ili naručio sihir, jer tada postoji velika mogućnost da laže kako bi se druge osobe optužile i kako bi se smutnja izazvala.

2) Da ti se Allah smiluje i u snu vidiš mjesto sihira. Najbolja metoda za ovo je noćni namaz. Ustanite svaku noć u njenoj zadnjoj trećini, obavite noćni namaz, pa makar i dva rekata, što više budite na ruku’u i sedždi, jer to itekako uznemirava i zadaje bolove džinnima, te Allaha, dž.š. skrušeno zamolite da vam pokaže mjesto sihira i da vas izliječi. Nemojte odustajati i nemojte gubiti nadu.

       Ili možete uraditi slijedeće, jer ovo je jedan od efikasnijih načina otkrivanja mjesta sihira putem sna, dosad je se kod dosta bolesnika pokazala kao uspješna metoda, uraditi treba slijedeće:

       Uzeće se oko 5 litara vode,to može neko od vaših ukućana,ili neko od vaših bližnjih,ali da je poznat po bogobojaznosti,ali da pristane dobrovoljno,ili liječnik koji vas liječi.Zatim će ta dotična osoba proučiti Kur`anske ajete,koje ću navesti,na vodu sa nijjetom u srcu da vam Allah pomogne,olakša i izliječi. S tom naučenom vodom vi ćete se abdestiti i popiti jednu čašu,a ako može i da se okupate,bilo bi dobro,s tim da bi tada uzeli tri naučene čaše vode i pomiješali sa vodom koju naspeš u kadu.Tako ćete raditi svaku noć,znači s tom se vodom abdestiti i napiti,a po mogućnosti i okupati,da spojite tri blagodati. Nakon toga klanjajte dva rekeata nafile i zamolite Allaha iskreno da vam olakša i pokaže mjesto sihira.

AJETI KOJI SE UČE NA VODU SU:

1) Al-Fatiha –                                   (7 puta)
2) Ajetu-l-Kursija –                         (3 puta)
3) Sura el-Bekare, 284 – 285,    (3 puta)
4) Sura el-Bekare, 102 jednom
5) Sura El-Isra, čitava jednom
6) Prvih deset ajeta sure El-Kehf
7) Sura El- Mulk čitava jednom
8) Sura El-Kalem, čitava jednom
9) Sura Džin, čitava jednom
10) Sura Ihlas,                             (3 puta)
11) Sura El-Felek,                       (3 puta)
12) Sura En-Nas,                        (3 puta)
13) Na kraju dova: Allahumme išfi, Ente-š-Šafi la šifa ila šifauke, šifaen la jugadiru sekamen, (3 puta).

U svemu ovome je najbitnije iskrenost, nijjet i strpljenje.

3) I treći način je da čovjek jednostavno pretraži kuću i oko kuće i da uz Allahovu pomoć nađe sumnjivu stvar, onda će tu stvar sumnjivu (sihr) da odnese liječniku Kur’anom ili može on sam da to uništi uz Allahovu pomoć, ako smije i poznaje način uništavanja sihra.