Rukja za liječenje raka

Rukja za liječenje raka

 

      O posljedicama ove bolesti i njenim razmjerama nije potrebno ni govoriti , jer je opakost ove bolesti ljude već upoznala sa njenim zlim ishodima . Ovo zbog toga što joj ni sami ljekari i savremena medicina sa svojim sredstvima ne mogu stati na put i spriječiti je, dok su mnogi istaknuti islamski učenjaci ovu bolest uspjeli iskorijeniti učenjem časnih ajeta Svevišnjeg i Najmilostivijeg Allaha dž.š.
      Liječenje Kur’anom se ogleda u dozvoljenoj šerijatskoj rukji . Rukja ( Ruqyah , رقية , الرقية الشرعية ) je seansa skidanja crne magije ( sihra , Black Magic , Witchcraft , Sorcery , Sihir , السحر ) , uroka (Evil Eye , العين والحسد ) , ograme ( šejtanski dodir , džinski mess , sar’a , صرع ) sa začarane ( opsihrene ) osobe , Allahovom dozvolom , odlukom i Allahovim lijekom . Liječenje Kur’anom je jedina ispravna i dozvoljena metoda liječenja dotičnih bolesti .

    Prije svega da napomenem , osoba kod koje je dijagnosticiran rak ( tumor ) NE SMIJE na svoju ruku ostavljati medikamente ( citostatike i sl.) , koje mu je propisala zvanična medicina . Ovu rukju znači slušati uz terapiju propisanu od doktora medicine . Uz čvrsto ubjeđenje da će Allah dati izliječenje i izlaz iz ove opake bolesti . Kur’anska rukja je milost , blagodat i lijek od naseg Gospodara svih svjetova .

U Kur’anu je dakle lijek i milost i za ovu bolest , samo ga treba zaslužiti , a Allah dž.š. u vezi ovog lijeka u časnom Kur’anu kaže :

            وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا
Mi objavljujemo u Kur’anu ono što je lijek i milost vjernicima,a nevjernicima on samo povećava propast .(El Isra , 82) .

     Bog nas je stvorio , On nam daje i uzima , i bolest i zdravlje ; i bogatstvo i siromaštvo ; On je Onaj koji spušta ;On je Onaj koji steže ;ja Kabidu , ja Basitu . Sve što nas zadesi u životu je Allahova volja , odredba i iskušenje .

      Jedan šejh iz Saudijske Arabije je ovom metodom i praksom učenja ove rukje uspio , uz Allahovu pomoć , izliječiti i rasteretiti ove nemilosrdne bolesti 118 oboljelih .

      Oslonac svih ovih uspjeha našao je bazirajući se na pomoć i milost Uzvišenog Allaha učenjem njegovih časnih ajeta iz Kur’ana , koji su poslužili kao korist , svijetlo i milost cijelog ovog broja muslimana o kojima je bilo riječi , a kojima je SvevišnjiAllah dž.š. ukazao svoju milost i odazvao im se usljed njihove pokornosti , pobožnosti , bogobojaznosti i poslušnosti .

      Moramo još jednom napomenuti da s obzirom da se radi o jednoj od najokorjelijih i najžešćih bolesti , onaj koji je se želi osloboditi neophodno je da posjeduje velike zasluge ,odnosno da dotična osoba bude islamski odgojena , te imanski izgrađena, da bude od onihosoba koja se obraćala Allahu dž.š. i onda kada je bila u blagostanju , tj. kada se osjećala srećnom , zadovoljnom i raspoloženom , zahvaljujući Allahu dž.š. na tim i takvim blagodatima , a ne da se obraća Svevišnjem Tvorcu Allahu dž.š. samo onda kada ju je snašla kakva tegoba i patnja pa se obraćala Uzvišenom da je izbavi iz tih neugodnosti , a onda kada je bivala spašena zaboravljala bi na ukazanu joj uslugu, pomoć i milost . Neosporno je da Allah dž.š. pružamilost Svoju i odaziva se Svojim iskrenim robovima u nevolji , nedaćama, patnjama i raznim oboljenjima, a potvrdu ovog komentara nalazimo u riječima Uzvišenog Allaha koji kaže:

                     قُلْ هُوَ لِلَّذِينَ آمَنُوا هُدًى وَشِفَاءٌ
Reci : “On je vjernicima uputstvo i lijek . (El – Fussilet ,44) .

       Naravno i za ovu kao i za sve ostale bolesti intervencija s Kur’anom će uslijediti tek onda kada ljekari zvanične medicine ustanove prisustvo raka u organizmu oboljelog , uz njihovu propisanu terapiju , slušati , učiti rukju nad bolesnikom , zatim učenje na vodu , med , maslinovo i ćurokotovo ulje , kupanje tom vodom i pijenje te vode i sl .
Islamski učenjaci su svojim učešćem i praktičnim djelovanjem izliječenje dotičnog oboljenja ograničili na otprilike dvije sedmice , a ovo su ustanovili nakon 118 uspješno izliječenih slučajeva , a sve to uz volju, milost i pomoć Allaha dž. š. Uspjeh se kao što vidimo garantuje uz učenje Kur’ana oboljeloj osobi, sipanjem i kupanjem cijelog tijela vodom u kojoj su proučeni Kur’anski ajeti koji slijede , pijenjem vode u kojoj su takođe proučeni ti ajeti , kupanje vodom na  koju su proučeni isti Kur’anski citati ,tako da voda obuhvata mjesta na tijelu koja su zahvaćena rakom ( tumorom) . A ajeti o kojima je bilo govora i koji se uče u ovu svrhu su sljedeći :

Allah s.w.t. , Muhamed s.a.w.s. , Lijecenje Kur'anom , Doboj

-Fatiha                                                                            
-El-Bekare 1-5
-El-Bekare 164-165
-El-Bekare 255-257                                 
-El-Bekare 285-286
-Ali Imran 1-5
-Ali Imran 18
-Ali Imran 26,27
-El-E’araf 54,55,56
-El-E’araf 117-122
-Junus 79-82
-Ta Ha 65-69
-El-Mu’minun 115-118
-El –Hašr 21-24
-Es-Saffat 1-15
-Er-Rahman 31-33
-El-Mulk 3-4
-El-Kalem 51-52
-El-Džinn 3
-El-Kafirun 1-6
-El-Ihlas 1-4
-El-Felek 1-5
-En-Nas 1-6

     Ako je rak krvi , treba proučiti ovu rukju na maslinovo ulje i njime masirati kičmu . Ako rak nije na krvi , onda treba masirati samo mjesto koje je zahvatio rak . Takođe,ovu rukju treba direktno proučiti nad bolesnikom .

     Rekao je Ibnul-Kajjim u svojoj knjizi “Zadul-me’ad”: “U Kur’anu je potpuno izlječenje od svih vrsta bolesti , duševnih i tjelesnih . On je dunjalučki i ahiretski lijek . Međutim nije svako dostojan i od Allaha pomognut u tome . Ako bolesnik želi Kur’an pravilno upotrijebiti za liječenje , treba da ga nametne svojoj bolesti sa čvrstim ubjeđenjem i vjerom , iskreno i sa potpunim povjerenjem . Ispunjavajući ove uslove njegova bolest neće moći da opstane . A kako i da se odupre govoru Gospodara nebesa i Zemlje ? Kako da odoli govoru koji bi smoždio planine da im se objavi , a Zemlju bi u komade rasjekao ?! Ne postoji bolest a da u Kur’anu nema nešto što bi nas uputilo ka njenom izlječenju ili nas obavijestilo o njenom uzroku . Tako da onaj koga ne ozdravi Kur’an , to ga Allah nije izliječio , a kome Kur’an ne bude dovoljan neće mu Allah ništa učiniti dostatnim.” ( Zadul-me’ad, 4/352 )
To bi značilo da je lijepo mišljenje o Allahu i neograničena pouzdanost u Njega prijeko potrebna prilikom liječenja .”Uslov uspješnog izlječenja jeste bolesnikovo čvrsto ubjeđenje da će mu lijek koristiti .” ( Zadul-me’ad, 4/98 )

  Prije slušanja rukje uzeti abdest , stati u pravcu Kible , ili leći na krevet , sklopiti oči ,opustiti se i slušati učenje rukje . Kraj bolesnika mora biti neko od ukućana , koji će nadgledati tokom slušanja rukje .Reakcije prilikom slušanja rukje mogu biti sljedeće :

-strujanje po tijelu,

La ilahe illellah muhammedun resulullah

– zaigravanje mišića,

– treperenje očiju( igranje očnih kapaka bez kontrole ) ,

– otežano disanje ,

– trzanje nekog dijela tijela ,

– plač ,

– povraćanje ,

-osjecaj vrućine ili hladnoće u tijelu ,

-ubrzani puls ,

-stezanje u stomaku ,

– stezanje u grudima ,

-vriska ili da nešto progovori tvojim jezikom ,

-nekontrolisani pokreti ruku , nogu ili cijelog tijela i sl.

     Ne treba se bojati (plašiti ) , jer to je reakcija džinna šejtana ,koje ajeti rukje spaljuju ( ako su džinni uzrokovali dotičnu bolest ). Nakon odslušane rukje osoba će se vratiti u normalu za oko 5 ili 10 minuta .