Sihr odgađanja ženidbe (udaje)

Kako nastaje sihr odgađanja ženidbe?

  bracni prsten  Pokvaren i zavidan čovjek ode kod odvratnog sihirbaza i traži od njega da napravi sihr kćeri neke osobe kako se ona ne bi udala. Sihirbaz zatraži njezino ime, ime njene majke i neku ličnu stvar, te zaduži jednog ili više džina ovim sihrom. Džin od tada neprestano prati djevojku dok ne nade pogodan trenutak da uđe u nju. Prilika mu se pruža u jednom od četiri već spomenuta stanja:

1. veliki strah,

2. jaka srdžba,

3. velika opuštenost (nemar) u vjeri,

4. odavanje strastima.

 

Džin ima dvije mogućnosti:

– da uđe u djevojku i učini da ona osjeti tegobu prilikom svake bračne ponude zbog čega je ona odbija.

– da ne bude u stanju ući u nju pa joj pravi spletke izvana. Tako muškarcu prikaže da je ona ružna i ubacuje mu razne loše misli. To isto radi i sa djevojkom. Tako će svaki mladić koji ponudi brak ovakvoj djevojci odustati, iako u početku pristane. Nakon nekoliko dana preispita se, a to preispitivanje pod šejtanskim je uticajem. U teškim slučajevima ovakvog sihra naći ćemo da muškarac, samo što prekorači kućni prag opsihrene djevojke, osjeti jaku tegobu i život mu se učini tako crnim da se više ne vrati da je traži. U tom periodu džin povremeno izaziva jake glavobolje kod djevojke.

 

Simptomi ovog sihra:

– povremena glavobolja koja ne prestaje sa uzimanjem medicinskog lijeka,

– jaka tegoba u predjelu prsa, naročito poslije ikindije pa do kasno u noć,

– viđenje zaručnika u ružnom liku,

– često razmišljanje (psihička odsutnost),

– nemiran san,

– u nekim slučajevima se javlja stalan bol u želucu,

– bol u krstima.

 

Praktični primjer liječenja sihra odgađanja ženidbe

Djevojka pristaje na udaju, a ujutro to opovrgava

Došao mi je mladić i rekao:
    “Doveli smo djevojku koja je bila u jako čudnom stanju. Kad god bi joj došao neki mladić i ponudio joj brak, pristala bi sva sretna. Ali kada bi legla da spava, osvanula bi drugačijeg mišljenja i kategorično odbijala i pomisao na udaju bez navođenja ikakvog razloga. Ovo se ponovilo već mnogo puta pa smo počeli sumnjati.”

“Šta ti misliš o tome?” – upitali su me.Kuran-i-prsten

Kada sam joj proučio rukju, onesvijestila se i džin je progovorio iz nje.

Upitao sam: – “Ko si ti?”

Odgovorila je: – “Ta i ta” (ne sjećam se imena).

Zašto si ušla u ovu djevojku?

– Zato što je volim.

– Ona tebe ne voli, šta hoćeš od nje?

– Neću dozvoliti da se uda.

– Šta si joj radila do sada?

– Kad god bi joj došao mladić da je oženi, te ona pristala, zaprijetila bih joj u snu da ću, ako se uda, uraditi joj to i to.

– Koje si vjere?

– Muslimanka.

– Ovo je šerijatom zabranjeno. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: “Zabranjeno je nanositi nekom štetu i zabranjeno je uzvraćati štetu štetom.” A ovo je nanošenje štete muslimanki, i to je šerijatom zabranjeno.

Ubijedio sam je, te je izašla, a djevojka se probudila iz nesvijesti.

Hvala Allahu! Nema snage ni moći osim u Allaha.

 

Važne napomene vezane za sihr:

bracno-prstenje-i-ruža1. Postoji mogućnost da se pomješaju simptomi sihra i simptomi “messa”, džinskog dodira ili (samovoljnog ulaska džina u osobu bez uticaja sihirbaza).

2. Neprestan bol u želucu upućuje na to da je sihr pojeden ili popijen.

3. Liječenje Kur’anom uspijeva uz ispunjenje dva uslova:

a) ustrajnost liječnika u izvršavanju vjerskih obaveza.

b) uvjerenje i sigurnost bolesnika da je Kur’an lijek.

4. Većina vrsta sihra sadrži ovaj simptom tj., osjećaj tjeskobe u grudima, naročito uvečer.

5. Na dva načina može se saznati gdje se nalazi sihr:

– priznanjem džina zaduženog za sihr. Stim da mu se ne smije vjerovati dok se ne pošalje neko da nađe sihr na spomenutom mjestu. Ako ga ovaj nađe, onda je džin rekao istinu, a ako ga ne nađe, treba znati da džini mnogo lažu.

– bolesnik ili liječnik treba da klanjaju dva rekata iskreno, predano, smireno sa strahopoštovanjem, u zadnjoj trećini noći, i da zamole Allaha da im pokaže mjesto sihra. Ako se ovo desi, treba uvećati svoju zahvalnost Allahu, dželle šanuhu.

6. Može se proučiti rukja na ulje čurukota i narediti bolesniku da njime maže bolno mjesto ujutro i navečer. Ovo se koristi za sve vrste sihra.

U El-Buharijevom “Sahihu” je od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, potvrđeno:
Čurukot je lijek za svaku bolest osim smrti.”

 

Bolesnica kojoj je Uzvišeni Allah pokazao mjesto sihra

  Kuran-bracno-prstenje  Došla mi je djevojka kojoj sam proučio rukju i ispostavilo se da joj je napravljen težak sihr. U polusnu je viđala čudovišta. Njenoj porodici sam preporučio lijek koji će joj davati i rekao da će sihr, Allahovom voljom, prestati djelovati. Upitali su me: Ima li načina da saznamo gdje se nalazi sihr?“. “Ima” – rekao sam. Ponizna dova upućena Allahu, naročito u zadnjoj trećini noći kada Gospodar nebesa i Zemlje silazi na zemaljsko nebo i kada se dove primaju. I zaista, bolesnica je ustala, klanjala i molila Allaha, dželle šanuhu, ponizno – kako su mi to ispričali – i u snu vidjela kako je neko uzeo za ruku i odveo do jednog mjesta u kući i rekao joj da je na tom mjestu zakopan sihr. Ujutro je ustala i ispričala svojima san. Otišli su na to mjesto i našli sihr. Izvadili su ga i uništili, te je djevojka ozdravila. Neka je hvala Allahu, Gospodaru svjetova.

(preuzeto iz knjige:Oštri mač u borbi protiv zlih sihirbaza-Vehid Abdusselam Bali)