Učenje rukje nemuslimanima

Skidanje crne magije sa nemuslimana

ali-imran59    Nije uslov da bi liječenje Kur’anom bilo uspješno da osoba koja se liječi bude musliman, jer je učenje Kur’ana prilikom šerijatske rukje lijek za sve ljude muslimane i nemuslimane. Ovo potvrđuje vjerodostojna predaja u kojoj je jedan od ashaba (drugova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem) učenjem Fatihe (sure iz Kur’ana) izliječio nemuslimana od ujeda škorpiona.
Ono što je problem u slučaju kada osoba koja se liječi Kur’anom nije musliman je to što džini (koji djeluju na ljude preko sihra, šejtanskog dodira ili uroka) imaju olakšan pristup onima koji ne praktikuju islamski način života (klanjanje, post, ostavljanje bluda, alkohola i sve ono što jedan musliman treba da radi u svom svakodnevnom životu).

    Naravno, isti je slučaj i sa onima koji se deklarišu kao muslimani ali u svom životu ne praktikuju islamski način života.

    Učio sam rukju ( seansu skidanja crne magije ), mnogim nemuslimanima , koji su bili izvarani od raznoraznih hodža zapisničara,raznih nana i baba,koji su im uzeli basnoslovne svote novce,a prodavali su im samo maglu i šuplju priču,čak šta više i pogoršali su im zdravstveno stanje.Ali kad je osoba pod udarom crne magije hvata se i za najmanju slamku,ma koliko ona lažno izgledala,ne pita za cijenu,i tad na scenu nastupaju ovi predatori,koji znaju lijepo upakovati svoju laž u celufan tobožnje istine,pa spominju cifre od nekoliko hiljada eura za kojekakve zapise trave,tekućine koje izgledaju i mirišu na povraćotinu,a mnogi se na žalost pecaju na tu udicu.

    Ali opet,Bog ih svojom milošću,nadahne da dođu do onih osoba koji ispravno liječe Kur’anom,iskrenih Allahovih robova,kojima je stalo da pomognu insanu, ma koje vjere bio,u nevolji.Zbog ispravnih liječnika Kur’anom,mnogo nemuslimana je počelo cijeniti i poštovati Islam.