Uvod

uvod     Rukja je seansa skidanja crne magije ( sihra ) , sa začarane ( opsihrene ) osobe , Allahovom dozvolom , odlukom i Allahovim lijekom .Živimo u vremenu pokvarenjaštva, gdje skoro svaka ulica,kvart,mahala,skoro svaki zaseok ima po jednog sihirbaza (zlog čarobnjaka), bilo ženskog ili muškog.Živimo u vremenu,gdje svako živi tuđe živote, a ne mete ispred svojih vrata,u vremenu gdje je ljudska zloba prešla sve granice.Zaboravlja se na Božije zakone, šejtan(sotona) kola ljudskim srcima mjesto krvi.Smisao života mnogih je pravljenje drugim ljudima zla na pravdi Boga. Mnogi ne vjeruju da crna magija(sihr)postoji,sve dok ih to ne opeče na vlastitoj koži. Mnogi i smrtno stradaju od crne magije ,a da nisu svjesni.Gledamo rasturene porodice, uništene mladosti, mnoge slučajeve samoubistava. I nikako da se dozovemo pameti,uvijek mislimo ha ja,neće se meni desiti,pa nek bude kijamet dan. Tuđa bol nije naša bol.Sebičnost je postala naše drugo ime,brend naše duše.

      Iz tih razloga napravio sam ovaj web sajt,ako se jedan Božiji rob okoristi njom,i  Allah mu da lijeka mojim sebebom(uzrokom),to je vrijednije nego čitav dunjaluk.Mnogi ljudi ,kada im Allah pomogne u nevolji,preko liječnika Kur’anom,smatraju  da ta osoba ima nadnaravne moći,ali znajte:nema moći ni snage osim sa Allahom.Allah s.w.t. je taj koji liječi ,ja sam samo obična praška,koja uči rukju,u nadi da je primi.Svaki uspjeh i ozdravljenje koji sam postigao kod pacijenata,nije moj uspjeh nego Allahov,Allah je taj koji je izliječio.Hvala Allahu,Gospodaru svih svjetova! Gospodaru naš, primi od nas, jer Ti, uistinu, sve čuješ i sve znaš!

Učač rukje: Adis Ahmetović

    Rekao je Ibnul-Kajjim u svojoj knjizi “Zadul-me’ad”: “U Kur’anu je potpuno izlječenje od svih vrsta bolesti, duševnih i tjelesnih. On je dunjalučki i ahiretski lijek. Međutim nije svako dostojan i od Allaha pomognut u tome. Ako bolesnik želi Kur’an pravilno upotrijebiti za liječenje, treba da ga nametne svojoj bolesti sa čvrstim ubjeđenjem i vjerom, iskreno i sa potpunim povjerenjem. Ispunjavajući ove uslove njegova bolest neće moći da opstane. A kako i da se odupre govoru Gospodara nebesa i Zemlje? Kako da odoli govoru koji bi smoždio planine da im se objavi, a Zemlju bi u komade rasjekao?! Ne postoji bolest a da u Kur’anu nema nešto što bi nas uputilo ka njenom izlječenju ili nas obavijestilo o njenom uzroku. Tako da onaj koga ne ozdravi Kur’an, to ga Allah nije izliječio, a kome Kur’an ne bude dovoljan neće mu Allah ništa učiniti dostatnim.” {Zadul-me’ad, 4/352}
To bi značilo da je lijepo mišljenje o Allahu i neograničena pouzdanost u Njega prijeko potrebna prilikom liječenja.”Uslov uspješnog izlječenja jeste bolesnikovo čvrsto ubjeđenje da će mu lijek koristiti.” {Zadul-me’ad, 4/98}

Manjkavost u vjeri ogleda se u stavljanju Allahovog govora na probu, da li će nam koristiti ili ne. Ako bi vodu “Zemzem” pili iz čistog pokusa i radoznalosti ne bi nam to koristilo. Ono što bi nam, uz Allahovu dozvolu, pribavilo dobrobit jeste potpuna sigurnost i vjerovanje da će nam naš Gospodar tu vodu učiniti ljekovitom.

 TJELESNE BOLESTI

    Ako bi počeli spominjati Kur’an kao lijek za bolesti organa, naš govor bi se umnogome oduljio. Ali ćemo ipak spomenuti neke primjere. Postoji veliki broj raznih oboljenja (psihičkih i fizičkih) u kojima šejtan ima veliki udio zbog svog samovoljnog i diktatorskog ponašanja u našem krvotoku. Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: “Doista šejtan kola čovječijim venama.” (muttefekun alejhi)

    Iz ovoga zaključujemo da je srdžba razlog mnogim bolestima. Zbog toga je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kada mu je došao čovjek tražeći od njega, sallallahu alejhi ve sellem, da ga posavjetuje sa nečim korisnim, rekao: “Ne srdi se!” Ovu rečenicu je ponovio nekoliko puta, a hadis je zabilježio Buhari. Trag koji ljutnja ostavlja na tijelima je jasno uočljiv.       Primjetit ćemo da su prisni prijatelji srdžbe čir na želucu i želudačna kiselina i oni je uvijek vjerno prate. Velika ljutnja rezultira i jednom vrstom nervoze debelog crijeva, dok je dijabetes, kod nekih ljudi, nastao čestim prekomjernim uzrujavanjem. Mnoge bolesti glave poput glavobolje, moždanog udara, kapi i iznenadne paralizovanosti su bolesti prouzrokovane srdžbom. Ovdje pridodajemo još i par srčanih oboljenja kao što su angina i stenokardija. Gnjev igra veliku ulogu u nastanku ovih bolesti kao i njihovom pogoršavanju. Jednom riječju, ona je uzrok svim abnormalnostima, jer dolazi od samog šejtana.

    Rekao je Uzvišeni Allah: “I spomeni roba Našeg Ejjuba, kad pozva Gospodara svog: “Uistinu me šejtan dotiče jadom i patnjom.” (Sad, 41) Rečeno je da je Ejub, alejhis-selam, bio pogođen svim mogućim psihičkim i fizičkim bolesima. Njegove riječi “jadom i patnjom” (bi nusubin ve azabin) bi značile bolno i iznemoglo, uz duševnu patnju zbog bolesti. Sve je to pripisao šejtanu jer je on razlog njegovom iskušenju i, naravno, iz učtivosti prema Allahu. {El-mu’džemu el-mufehresu li elfazi el-Kur’ani el-Kerimi, Hasen Ali Kerimeh, str. 132}

    Upotpunjeno je učenje Kur’ana, Allahu hvala, nad mnogim bolesnicima oboljelim od raznih bolesti, posebno od onih koje nazivaju neizlječivim i za koje postoji velika vjerovatnoća da ih je prouzrokovao šejtan. Neke od tih bolesti su: rak, posljedice infrakta, hronična astma, paraliza, neplodnost, dijabetes… i sve su sa Allahovom milošću izliječene.

    Neredovita menstruacija kod nekih žena, bilo da se radi o njenom kašnjenju ili o dugom trajanju, bez nekog određenog razloga, prouzrokovana je posredstvom džina. Upitan je Resulullah, sallallahu alejhi vellem, o tome dva puta. Prvi puta je odgovorio: “To je krv iz vene.” (Ebu Davud), a drugi puta je rekao Hamni bint Džahš, kada mu se požalila da je imala neobično obilno krvarenje tokom menstruacije: “To je ubod od šejtanskih uboda.” (Tirmizi) Šejtan pokušava da odulji trajanje krvarenja djelimičnim zadržavanjem menstruacije kako bi je naknadno ponovo pustio mimo njenog uobičajenog vremena i sve to u želji da onemogući ženi klanjanje i učenje Kur’ana. Drugi način kojim se koristi u toj zloj namjeri je da povrijedi neki dio vene. U ovom slučaju žena se zbuni i ne uspijeva razlikovati krv menstruacije od obične krvi, te, uslijed toga, prestaje da klanja.

    Slično ovom slučaju je i primjer paralize. Džin pritisne dio bolesnikovog tijela tako da on više nije u stanju da ga pomjera. Uz ovo dolaze i česte popratne pojave kao velika duševna potištenost, tjeskoba i uzastopna glavobolja. Ako bi se počelo sa učenjem Kur’ana ovakvom bolesniku on bi u svom paralizovanom dijelu tijela osjetio kako mu prolaze žmarci. U slučaju da ne osjeti nikakvo trnjenje, to bi značilo da je džin napustio njegov organizam, ali predhodno mu oštetivši nervna vlakna, zbog čega mu je tijelo i postalo takvo (paralisano). Ovako teška i zakomplikovana stanja zahtijevaju mnogo strpljenja i uzastopnog učenja Kur’ana sa iskrenim nijjetom za ozdravljenje.
Tegobe i poremećaji probavnog, nervnog i koštanog sistema uklanjaju se tako što će onaj koji bude učio rukju, staviti svoj desni dlan na bolno mjesto te izgovoriti: “Eu’zu bikudretillahi ve ‘izzetihi min šerri ma edžidu ve uhaziru.” (Zaštitu tražim od Allaha i Njegove svemoći protiv zla koga nalazim i kog se plašim.) {Sahih Muslim 14/189} Allahovom dozvolom, nakon ovoga, bol će nestati.

DUŠEVNE BOLESTI

Kur`an4{Razlika između duševne bolesti i dodira šejtana:

    Duševna bolest je uzrujanost emocija, koja, ako se u njoj prenagli, postaje prethodnica šejtanovom dodiru, jer on ne napada osim na rastrzane i uzbuđene živce. Zbog toga je zabranjeno čovjeku da spava sam i da sam putuje. Spomenuto je u hadisu: “Jedan putnik je jedan šejtan, dva putnika – dva šejtana, tek su tri putnika – putnici.}

    Podvojena ličnost je ozbiljna umna poremećenost koju doktori pokušavaju da izliječe raznim tabletama i injekcijama. Vrlo rijetko se dešava potpun oporavak. Nasuprot tome, Allah je izliječio mnoge bolesnike nakon šerijatske rukje koja im je učena. Nakon nje, mentalno zdravlje pacijenata se potpuno vratilo.

    Sumnja je jedna od mnogih bolesti koju, najvjerovatnije, prouzrokuje džin (kojem je cilj da prekine bliskost između roba i njegovog Gospodara). Ona započinje sa sumnjom u ispravnost abdesta, a završava sa raznim nedoumicama u pogledu akide. Liječenje umišljenih sumnji je u čestom spominjanju Allaha (zikru) i u traženju utočišta kod Allaha od šejtana riječima “e’uzu billahi mineš-šejtani er-radžim”, nakon kojih se suho pljucne na lijevu stranu. Jako je bitno ne obraćati pažnju na svoju uobrazliju kao i kontrirati samim sumnjama. Zanimanje nekim korisnim poslom, održavanje rodbinskih veza, kao i odlazak u društvo među drage prijatelje mnogo će pomoći u otklanjanju sumnji koje nas salijeću.

    Što se tiče stvarnih sumnji (osjetnih), one su mnogo teže od umišljenih, jer prouzrokuju i bolove u raznim dijelovima bolesnikovog tijela. Ovakve uobrazlije su među psiholozima poznate još i kao “poražavajuće” sumnje. Kako bi ih izliječili potrebno je da na već spomenute načine dodamo i neke konkretne radnje. Na primjer pranje hladnom vodom radi pospješavanja krvotoka, vježbanje, bavljenje sportom, putovanja, kretanja i sve što bi na bilo koji način pomoglo u otklanjanju lijenosti, kao i stvaranju optimističnog duha kroz blago osmjehivanje svojim sugovornicima i ličnim zadovoljstvom sa Allahovim određenjem. Osoba koja se bori protiv svojih sumnji je poput borca na Allahovom putu.
Rekao je Uzvišeni Allah jezikom Ejjuba, alejhis-selam: “Uistinu me šejtan dotiče jadom i patnjom.” (Sad, 41) Zbog toga što su u pitanju bile osjetne šejtanske uobrazlije, njegov Gospodar mu nije rekao ga Ga spomene kako bi te sumnje otklonio, nego mu je naredio da učini konkretno djelo: “Udari nogom o zemlju, – eto hladne vode za kupanje i piće!” (Sad, 42) Pouka je u općenitosti ovog govora, a ne u specifikaciji samog razloga, kao što to tvrde učenjaci usula.

    Pogledajmo na koji način je imam Ahmed, rahimehullah, rješavao sumnje. Prenosi se od njegovog učenika Ebu Bekra da je rekao: “Krenuo sam sa Ebu-Abdullahom u mesdžid. Kada smo ušli on je počeo da klanja. Primjetio sam da je izvukao svoju ruku ispod dlana i kao da je nekome dao znak mrdajući sa svoja dva prsta ovako (pa je pokazao). Kada je završio sa svojom molitvom upitao sam ga: “O Ebu-Abdullah, vidio sam te kako gestikuliraš sa svojim prstima dok si bio na namazu?” Odgovorio mi je: “Zaista mi je prišao šejtan govoreći mi da nisam oprao svoje noge u toku abdesta, a ja sam mu naišaretio da mi dovede dva pravedna svjedoka da to potvrde.” {“Vrijednosti Imama Ahmeda” od Ibn El-Dževzija, revizija: dr. Abdullah Et-Turki, str. 245}

    Kako bi uklonuli svoje sumnje nema zapreke da koristimo i određene medikamente, ako smo baš primorani na to. Ali bitno je napomenuti da one donose tek jednokratno umirenje, a ne konačno izlječenje. Njih ubrajamo u šerijatski dozvoljena sredstva zdrastvenog tretmana, koja kombiniramo sa osnovnim načinom liječenja, a to je šerijatska rukja.
Lijek za depresiju se nalazi u čestom odlasku i zadržavanju u džamijama. Rekao je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: “A radost moga srca je u namazu.” {Musned Imama Ahmeda, 5/364} Kada bi ga nešto pritislo u životu on, sallallahu alejhi ve sellem, bi utočište nalazio u namazu.

    Džini uvijek pokušavaju da čovjeka povuku u osamu kako bi njime lakše upravljali. Zbog toga je islam zabranio čovjeku da zanoći sam, da putuje sam i sl. Kada šejtani ne uspiju da ovladaju nekom osobom oni je povuku u podsvjesnu samoću, tako da se ona osjeća usamljena čak i u prisustvu drugih ljudi. Zbog toga se kod takvih osoba sve više i više povećava njihova rasejanost, a njihove misli postaju nesređene.
Kako se naš govor o liječenju svih vrsta bolesti uz pomoć Kur’ana ne bi odužio, predlažem onome ko želi o tome više da sazna neka se vrati na djelo “Zadul-me’ad”, četvrta knjiga (Kitabut-tib), od Ibnul-Kajjima.

    Biće nam dovoljno da shvatimo kako je to šejhul-islam, Ibn Tejmije, liječio tjelesne bolesti ako pogledamo napisanu rukju čovjeku koji je mnogo krvario: “I bi rečeno: “O Zemljo, gutaj vodu svoju, a ti, o nebo, prestani!” I voda se povuče i ispuni se odredba, a lađa pristade na planini Al-Džudi, i bi rečeno: “Daleko nek je narod nevjernički!” (Hud, 44) Nakon ovoga je, Allahovom dozvolom, izliječen. {“Zadul-mead” 4/358} Pogledajte samo u veličanstvenost Allahovih riječi koje nisu određene samo za veliki potop. I upravo u ovom slučaju je opisan ispravan način liječenja Kur’anom kada je Šejh uporedio insana sa Zemljom spomenutom u ovom ajetu.

    Za reumatizam i bolesti živaca može se učiti: “i kada se Zemlja rastegne, i izbaci ono što je u njoj, i potpuno se isprazni, i posluša Gospodara svoga – a ona će to dužna biti…” (El-Inšikak, 3-5) Ajeti za liječenje bolesti grudnog koša su: “Zar grudi tvoje nismo prostranim učinili, i breme tvoje s tebe skinuli, koje je pleća tvoja tištilo…” (El-Inširah, 1-3) Dok za internistička oboljenja možemo učiti: “Kada se Zemlja najžešćim potresom svojim potrese…” (Ez-Zilzal, 1) I tako dalje… {Ovdje su navedeni ajeti samo kao primjeri. Svaki od ovih ajeta može da se uči kako za ove tako i za sve ostale bolesti, kao što se za navedene bolesti mogu učiti i bilo koji drugi ajeti iz Kur’ana.}

     Dokaz za ovo su riječi Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellema, upućene Aiši, radijellahu anha, kada joj je došla neka žena da je liječi: “Liječi je uz pomoć Allahove knjige.” {“Es-silsiletu es-sahihatu”, El-Albani, 1931}

BITNA NAPOMENA

Kur`an7    Sve što je navedeno nije imalo za cilj propagiranje i poziv na ostavljanje uobičajenog načina liječenja, kao što je odlazak u bolnicu radi dijagnoze i medicinskog tretmana. Naprotiv. Osnova svakog liječenja je Kur’an i ono što je spomenuto od dova iz sunneta. Nakon ovoga dolaze ostali načini, koji su nam ne samo dozvoljeni nego i naređeni našom vjerom. Naravno, sve ovo uz čvrsto ubjeđenje da ozdravljenje dolazi samo od Allaha, jer ako on propiše izliječenje i lijek će onda da koristi uz Njegovu dozvolu, a nikako suprotno. “i koji me, kada se razbolim, liječi…” (Eš-Šu’ara, 80)
Lijek je, dakle, tek povod za izlječenje, i naš plemeniti Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nam je ukazao na ovo u sljedećim hadisima:
Za svako oboljenje postoji i izlječenje, pa ako lijek nadvlada bolest čovjek će, sa Allahovom dozvolom, ozdraviti.” (Muslim, 14/191)
Ako u vašim lijekovima ima kakvog hajra, onda ga ima u rezu hadždžama (onoga koji hidžamom pušta bolesniku krv) i gutljaju meda.” (Buhari, 7/159) Riječi: “ako u vašim lijekovima ima kakvog hajra…” ukazuju na to da Allah, načelno, nije u njima dao nikakvu korist za oboljelog, jer su oni samo povodi za ozdravljenje, ako Allah to odredi. Pravi uzroci izlječenja nalaze se u šerijatskoj rukji.
Preporučujem vam upotrebu ćurokuta (ar: el-habetu es-sevda’), jer u njemu se nalazi lijek za sve osim za smrt.” (Buhari, 7/160)
Čovjeku koji mu je došao žaleći se na otvor stolice (proljev) preporučio je pijenje meda. (Buhari, 7/159)

    Prenosi se od Usame ibn Šerika da je rekao: “Bio sam kod Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kada su mu došli neki beduini pitavši ga: “Da li da se liječimo, o Božiji Poslaniče?” On, sallallahu alejhi ve sellem, im je odgovorio: “Da, o Allahovi robovi, liječite se. Doista Allah nije dao niti jednu bolest, a da joj nije propisao i lijek osim starosti.” (Sahihu suneni Et-Tirmizi od Albanija 2/202) Riječi: “…liječite se.” znače “koristite lijekove”, uz napomenu da niti jedan medikament ne daje ozdravljenje sam po sebi, nego je on povod za to, ako Allah odredi.

Odlomak iz knjige: “Kako da liječiš bolesnika šerijatskom rukjom”
Napisao: dr. Abdullah ibn Muhammed Es-Sedhan

O SIHRU I O BOLESTIMA TIJELA (tumori, rak, aritmija srca, padavica…)

    Često smo zapanjeni najrazličitijim bolestima koje haraju i pustoše zadnjih decenija, posebice zadnjih godina, po butum dunjaluku a svakako i kod nas. Nije opravdano misliti, kako se tek pojavom maas medija počelo saznavati o čestim smrtnim slučajevima i teškim bolestima više nego u vrijeme bez interneta i tv, mobilne i fiksne telefonije itd. Istina je, naravno da je ovim masovnim protokom informacija i način informisanja olakšan i obilniji, ali to je samo dio istine. Nauka psihologije i školska medicina su nemoćne u liječenju čovjeka od napada od strane džina na tijelo insana i na organe, unutar samoga tijela. Najčešće su pogođeni organi poput srca, pluća, jetre, štitne žlijezde i želuca, kao i mozak, mali mozak i spolni organi. Naravno, vene i krvni sudovi su posebno na udaru; zar nam nije poznat hadis najboljeg ljekara: “Zaista šejtan kola tijelom, kao što krv kola venama!

    Mladi ljudi umiru od trenutne smrti, zastoj srca, brzi i zloćudni tumori, samoubistva… Živjeti u vremenu najsavremenije tehničke mogućnosti i dostignuća, kolajluk i komfor stila življenja idu šejtanu l.a. “na ruku”, do te mjere da je danas u najmanju ruku svaka druga osoba bolesna ili podležna bolestima sa “džinske strane”, jer , kako rekoh, šejtanu l.a. i njegovoj pješadiji, konjici i eskadrili odgovara stanje današnjeg muslimana: trka za imetkom ostavlja u brzom preticanju, bez razmišljanja o namazu, brigu o halalu i haramu, abdest, zikr, učenje Kur’ana… Gomilanje imetka se ne čisti zekjatom, zdravlje se ne “čuva” sadakom, blud i golotinja su postali legalni i moderni a hidžab i čuvanje stidnih mjesta staromodno, udar na ženu u njenu jednakopravnost itd. Mnogo je sebeba, povoda i uzroka gore navedenih bolesti i dešavanja, pa je i djelovanje džina olakšano i skoro neminovno jer Allah s.w.t. kaže:

بسم الله الرحمن الرحيم وَمَن يَعْشُ عَن ذِكْرِ الرَّحْمَٰنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطَانًا فَهُوَ لَهُ قَرِينٌ

“Onome ko se bude slijepim pravio da ne bi Milostivog veličao, Mi ćemo šejtana natovariti, pa će mu on nerazdvojni drug postati!” Zuhruf 36

وَاسْتَفْزِزْ مَنِ اسْتَطَعْتَ مِنْهُم بِصَوْتِكَ وَأَجْلِبْ عَلَيْهِم بِخَيْلِكَ وَرَجِلِكَ وَشَارِكْهُمْ فِي الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَادِ وَعِدْهُمْ وَمَا يَعِدُهُمُ الشَّيْطَانُ إِلَّا غُرُورًا

“I zavodi glasom svojim koga možeš i potjeraj na njih svoju konjicu i svoju pješadiju, i budi im ortak u imecima, i u djeci, i daji im obećanja – a šejtan ih samo obmanjuje” – Ali Isra 17

إِنَّ عِبَادِي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطَانٌ وَكَفَىٰ بِرَبِّكَ وَكِيلًا

“…ali, ti, doista, nećeš imati nikakve vlasti nad robovima Mojim!” A Gospodar tvoj je dovoljan kao zaštitnik!” Ali Isra 64-65

    Vjernici su poslastica šejtanima i njegovim armadama džina nemuslimana; letača, jedrilica, ronioca, ljubavnika, odmetnika itd., ,a njihovo nasrtanje i djelovanje je potpomognuto i bezbrojnim sihirbazima kojih ima skoro pa na svakom ćošetu.    Najrazličitije vrste sihira su se proširile i postale svakodnevnica. Želim ukazati na sihir “poturanja” ili “bacanja čini” (džina izvršioca sihra) ili na sihr jezika, govora, ubjeđivanja, omanđijavanja putem organa govora (jezika) a u današnje vrijeme se naravno to može odnositi i na medije poput tv, radio stanica, interneta, različitih chateva u kojima prednjači fejsbuk; jer su sihirbazima i džinima mimo njih dostupne sve informacije osoba, od datuma rođenja, imena roditelja, slika, adresa itd.

عن عبد الله بن عمر رضي الله عنهما: اَنه قدم رجلان من اهل المشرق فخطبا، فعجب الناس لبيانهما، فقال رسول الله صعلم: ان

من البيان لسحرا ، او: ان بعض البيان سحر صحيح البجاري ١٩٨٠

    Abdullah ibn Omer, r.a., prenosi da su dva čovjeka sa istoka došli i održali govore. Ljudi su bili ushićeni njihovom rječitošću, pa je Allahov Poslanik saws kazao: “Ima i takvih govora, koji su, zbilja, magija!” ili “Neki govori su, zaista, magija!” Sahihul Buhari / 1980 .

    Iz hadisa se vidi koliko je jako oružje retorike i oratorstva kada dalazi sa jezika koji ne čini šehadet i zikr ili sa onog jezika koji to čini dvolično. Takodjer i sihir uroka dolazi od oka i sa jezika i iz pokvarenosti osobe “iznutra”, kojoj ne treba razlog, već joj je motor sopstvena zloba iz lične nutrine, kako kaže Kur’an!Kuran10

( من عند انفسهم )

    Ovakav sihr bi se mogao nazvati sihrom ubjeđivanja, sihrom potvore i laži, jer da to nije, ne bi mogao uspjeti. Tako se naravno i zapadni mediji (i naši svakako) ubjedjivanjem i retorikom, puštanjem i konstantnim ponavljanjem (obnavljanje sihra) dezinformacija o osobi, grupi ili pojedincu, naciji ili državi sve dotle, dok puk ne počne da vjeruje pa se sihr ostvari onoliko koliko Allah s.w.t. hoće i koliko dopusti. Sihr je slagati i potvoriti vjernika a nije od sunneta ne stati u njegovu zaštitu i ne pomoći mu, posebno ako je odsutan. Oblik sihra i njegov uslov je fitna i činjenje fitne putem jezika, ogovaranje i svjesno manipulisanje informacijama o nekom da bi mu se naškodilo. Zato i preporučujem da se ne trpaju profili sa najinitimnijim slikama niti informacijama, iz makar dva razloga:

    Prvi razlog: Sihirbazi i džini ne moraju se skoro ni potruditi pronaći informacije o osobi kojoj treba “po naruci” biti napravljen sihr, dovoljno je samo da se priključe na profil osobe ili na profil prijatelja osobe i da pokupi “sve za sihir”! Ovo je vid skrivenog ili tajnog sihra.

    Drugi razlog: Često se vide bezbrojne slike male djece, mašaAllah, ali je internet pun onih koji iz bilo kojih razloga ne mogu imati djecu pa je dovoljno da im se otme uzdah i da se u uzdahu zaborave ili da namjerno pozavide! Time se natovario doživotni belaj djetetu a može ga urokljivo oko i ubiti!

وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ

” Skoro da te nevjernici pogledima svojim obore kad Kur’an slušaju, govoreći: “On je, uistinu, luda!” sura Kalem,51-52

    Također bi se u ovu kategoriju sihra govorom mogao uvrstiti sihr prizivanja džinskih kraljeva i izgovaranje formula sihra i širka na jestive stvari, što se kasnije “poturi” osobi da pojede ili popije ili jednostavno sihirbaz ili njegov sluga bace sihr na prag, pred vrata ili na prozor ili zid osobe kojoj se treba naškoditi, da Allah s.w.t. sačuva i zakloni. Poznat mi je slučaj gdje je sihr napravljen na kokošije jaje koje je bačeno i razbijeno o kuhinjski prozor jedne pobožne porodice, sa dvoje male djece. Nakon tri mjeseca se “rasula kuća”, da Allah s.w.t. bude na pomoći. Džini i sihri često udaraju preko najdražih osoba sa svojim spletkama, preko roditelja, rodbine, kako napadnutom ne bi dali razloga za sumnju.

Zato i jeste kazna onima koji se time bave, dno džehennema, sačuvao nas Allah s.w.t. njega!

Lijek u ćurokotovu ulju, medu, mlijeku

٤ – باب: الحبة السوداءِ ١٩٦٥ : عن عائشة رضي الله عنهما قالت: سمعت النبي صلي الله عليه و سلم يقول: (ان هذه الحبة السوداءَ شفاءٌ من كل داءٍ الا من السام). قلت: و ما السامُ ؟ قال : (الموت)  –

    Aiša r.a. kaže: Čula sam Vjerovjesnika s.a.w.s. kada je rekao: “Ovo crno zrno je lijek od svake bolesti osim od sãma.” A šta je sãm – upitala sam ja. “Smrt” , rekao je on. Posebno ako je na ulje naučena rukja(može i maslinovo ali je daleko manji efekat) !Namaže se čelo, potiljak i prsa a najbolje i cijelo tijelo osim stidnih mjesta jer se džin kreće rado kroz mišiće i oštećuje ih tako što se osjeti poigravanje mišića, što opet stvara mlitavost i malaksalost; u ekstremnijim slučajevima osoba se ne voli kretati a to opet godi džinu da dalje djeluje vezujući oboljelu osobu na jedno mjesto.Kod džina ljubavnika osoba, pored ostalog, slabo voli izlaziti iz sobe ili kuće (jedan vid).

     Naučeno ulje se pije na gladno srce uz malo meda da bi se regeneriralo tijelo i organi a maže se njime, da bi se zaštitilo tijelo i mišići, posebno mišić srca, jer napadi džina oštećuju ovaj mišić i stvaraju aritmiju i preskakanje ili ubrzan rad srca pa oboljeli koristi različite tablete za srce, ili za druge organe i bolesti, što opet džinu godi, jer se hrani tabletama i od njih možda pravi sihr i tako se veže za oboljelog. Savremena medicina je ovdje nemoćna ali je Poslanikova s.a.w.s. medicina, elhamdulillah ,efikasna. Ulje smrdi džinu, razdire mu nozdrve i pluća, posebno kad je naučeno ajetima rukje, tad ga može i ubiti Allahovom s.w.t. voljom, a On opet najbolje zna.

    Džini u tijelu izazivaju najrazličitije bolesti, posebno kod onih koji se ne pokoravaju Allahu s.w.t. ; stvaranjem krvnih ugrušaka i cisti izazivaju tumore i rakove kao i infarkte srca i mozga. Kod žena najčešće rak dojke a kod muškaraca rak prostate. Džini ljubavnici sprečavaju initimni odnos među supružnicima, izazivaju sterilnost i impotenciju ili uništavaju, Allahovom s.w.t. dozvolom, plod u utrobi žene pa bračni parovi prolaze kroz teška iskušenja. Lijek je u povratku Allahu s.w.t. i namazu, činjenju zikra i istigfara, postu i različitim nafilama uz učenje Kur’ana i zikrova za zaštitu, u medu i ćurokotovom ulju, u hidžami i u ispravnim rukjama a nikako u zapisima, hamajlijama, zvjezdicama, dilbagijama itd.

    Oboljele osobe imaju makar jedan od nekoliko simptoma, a Allah s.w.t. najbolje zna:

1. Škripanje zubima u snu

2. Trzanje u prvom snu ili tokom spavanja

3. Sanjanje životinja, zmija

4. Sanjanje da letiš, padaš

5. Osjećaj da se šta kreće pod kožomKuran-srce1

6. Da neki dio tijela trne iz čista mira

7. Da igra oko pred ogledalom

8. Gušenje u prsima

9. Ubrzan rad srca, aritmija

10.Glavobolje i migrene

11. Intimni odnos u snu sa nepoznatim muškarcem ili ženom

12. Bol u stomaku, posebno izmedju dvije prsne kosti ispod srca

13. Povraćanje bijele, žute ili crvenkaste tečnosti ili krvnih ispljuvaka

14. Problemi sa štitnom žlijezdom

15. Pretjerano znojenje, posebno dlanova i glave

16. Brzi izljevi bijesa

17. Najgori simptom je odvraćanje od namaza i ibadeta. (Osoba nikako ne klanja ili mrzi ibadet, bude lijena da klanja, uči Kur’an i zikr.)

    Molim Gospodara Kjabe da nas sačuva od utjecaja džina i šejtana i da nas učini pokornim i dobrim vjernicima. Wel hamdulillahi rabbil alemin.